Column

Veranderingen bij het Pensioenbedrijf

Er gaat wat veranderen in het pensioenbedrijf van
​​​​​​​Nationale-Nederlanden. Na drie jaar met veel plezier en enthousiasme leiding te hebben gegeven aan Nationale-Nederlanden Pensioen, ga ik het pensioenbedrijf verlaten en nieuwe uitdagingen tegemoet. Diederik Schouten en Annemieke Visser-Brons, beide afkomstig uit het Levenbedrijf van Delta Lloyd nemen het roer van me over. 

Ik kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen drie jaar. In een dynamische omgeving hebben we verder gebouwd aan een modern, toekomstgericht pensioenbedrijf. We hebben daarin flinke stappen gezet. Dit hebben we kunnen doen in nauwe samenwerking met u als klant en adviseur. Deze contacten waren voor mij cruciaal en heb ik altijd als zeer plezierig ervaren. Op basis van een open dialoog en constructieve feedback hebben we onze producten verbeterd en de dienstverlening aangepast om beter aan te sluiten bij uw behoeften. Voorbeelden hiervan zijn zelf beleggen en verbeterde lifecycles bij Bewust Pensioen, de Pensioen Verleng Route en Actief Pensioen met de Pensioenhulp.

De pensioenmarkt blijft de komende jaren nog volop in beweging. We kijken uit naar het advies van de SER over een persoonlijker pensioen en de plannen van een nieuw kabinet.  Een ding is zeker, de klant is degene die kiest en aan het stuur zit. Als pensioenuitvoerder zullen we hier samen met de adviseur  op in moeten spelen. 

We bieden werkgevers een breed palet aan oplossingen en diensten, zodat zij zelf de keuze kunnen maken die bij hen past. En dat geldt ook voor de individuele deelnemer. Met alle plannen voor een persoonlijker pensioen wordt het nog belangrijker dat iedereen bewust keuzes kan maken voor zijn of haar ‘financiële later’. Daar willen we mensen bij helpen. Dat is een onderwerp waar ik me afgelopen jaren met passie voor heb ingezet en dat binnen Nationale-Nederlanden ook in de toekomst een belangrijk thema zal blijven.

Nationale-Nederlanden Pensioen staat ook aan de vooravond van een nieuwe periode,  waarin de integratie van de pensioenbedrijven van Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd zal plaatsvinden. De focus blijft gericht op klanten en het bieden van een uitstekende klantervaring, op basis van excellente dienstverlening en lange termijnrelaties. Klanten en partners van beide ondernemingen zullen profiteren van een uitgebreider productaanbod en verbeterde distributie. 

Mijn opvolgers Diederik Schouten en Annemieke Visser-Brons gaan die integratie leiden. Annemieke wordt daarin verantwoordelijk voor het onderdeel Pensioen Services en Diederik voor Pensioen New Business. Zij rapporteren beiden aan Michel van Elk, die CEO van de gecombineerde Leven bedrijven is. In een volgende Pensioenpijler zullen zij zichzelf nader introduceren.

 Ik dank u voor de mooie tijd en prettige samenwerking en kijk met vertrouwen naar de toekomst en nieuwe uitdagingen op mijn pad. Ik wens Annemieke en Diederik veel succes in hun nieuwe functie. 

Arthur van der Wal

Directeur Pensioen Nationale‑Nederlanden

Wat vond u van deze uitgave?