Wist u dat... 

...de pensioenrichtleeftijd verhoogd wordt naar 68?

De gemiddelde levensverwachting in Nederland blijft stijgen. Om ervoor te zorgen dat de pensioenen betaalbaar blijven, verhoogt de overheid daarom per 1 januari 2018 de wettelijke pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 jaar. De pensioenrichtleeftijd is een rekenleeftijd die wij gebruiken om te bepalen hoeveel pensioen je maximaal mag opbouwen binnen de belastingregels.  

Voor Bewust Pensioen, Comfort Pensioen en Essentie Pensioen (en aanvullende risicoverzekeringen) gaat Nationale-Nederlanden over op de nieuwe pensioenrichtleeftijd 68 jaar. Heeft u nog een andere pensioenregeling bij ons? Dan blijft daar de pensioenleeftijd van 67 jaar voor gelden.

Na de zomer (vanaf september 2017) ontvangen werkgevers meer informatie over wat de verhoging van de pensioenrichtleeftijd concreet betekent voor uw pensioenregeling(en) bij ons. Heeft u nu al vragen hierover? Stel deze dan aan uw adviseur of uw vaste contactpersoon bij Nationale-Nederlanden.

... u steeds meer digitaal bij ons kunt afhandelen? 

Het doorvoeren van veranderingen in de salaris- en pensioenadministratie van uw werknemers is vaak tijdrovend, foutgevoelig en kostbaar.  Hoe meer werknemers u heeft, hoe meer werk er bij komt kijken, hoe meer tijd het kost en hoe groter de kans op fouten. Wij bieden de oplossing met de Salarispakket Aansluiting. Dankzij deze koppeling tussen het salarisadministratiesysteem en de pensioenadministratie van Nationale-Nederlanden hoeft u een deel van uw personeelsmutaties alleen nog maar in te voeren in uw salarisadministratiesysteem. De Salarispakket Aansluiting is op dit moment niet bruikbaar voor werkgevers met Essentie Pensioen. Neem hier een kijkje of de Salarispakket Aansluiting voor u geschikt is.